Σάββατο 6 Απριλίου 2013


 ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ




Πέμπτη βράδυ 8 η ώρα και το προαύλιο του Δημαρχείου πλημμύρησε από κόσμο. Μικρούς, μεγάλους, άντρες, γυναίκες, όλοι κάτοικοι του Ιλίου, ιδιαίτερα από Άγιο Φανούριο και Ζωοδόχο Πηγή που αγωνιούν για την αυριανή τους μέρα. Για μια θεώρηση βιβλιαρίου, για να πάρουν 20€ για γιαλιά, για να πάρουν 10€ για κάτι τέλος πάντων, θα πρέπει να συνωστίζονται στο ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων από τις 4 το πρωί μέχρι το μεσημέρι μήπως και βγάλουν άκρη. Που για μια έγκριση θα πρέπει να πηγαινοέρχονται 2-3 μέρες μεταξύ των δύο ΙΚΑ, χωρίς συγκοινωνία, χωρίς να ξέρουν αν θα προλάβουν να εξυπηρετηθούν.Αγανακτισμένοι, θυμωμένοι, απελπισμένοι αλλά και γεμάτοι ελπίδα μήπως και μπορούν να καταφέρουν κάτι, μήπως και μπορέσουν να πείσουν τη Δημοτική Αρχή να πιέσει ώστε να μη μεταφερθούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ Ιλίου στους Αγ. Αναργύρους.
Μήπως και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διον. Πατσούρης που είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ ευαισθητοποιηθεί, παρευρεθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πάρει πίσω την υπογραφή που έβαλε για τη συγχώνευση. (Αλλά ούτε την προηγούμενη φορά που «ομόφωνα» εκδόθηκε ψήφισμα για το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο και το ΙΚΑ παρευρέθηκε, ούτε αυτή τη φορά!! Γιατί, άραγε;;;)
Οι συγκεντρωμένοι, πριν ανέβουν στο Δημαρχείο για να θέσουν το θέμα του ΙΚΑ σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση, ομόφωνα αποδέχτηκαν το εξής ψήφισμα, το οποίο και κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού το διάβασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα:

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
της 4.4.2013 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
Απαιτούμε:
  • Να μην κλείσει το ΙΚΑ ΙΛΙΟΥ. Να παραμείνουν οι διοικητικές υπηρεσίες στο υπάρχον υποκατάστημα.
  • Από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως από τη Διοίκηση του Δήμου, να υλοποιήσει την απόφαση για τη μη απομάκρυνση του ΙΚΑ.
  • Από τον Δήμαρχο κ. Ν. Ζενέτο, κινητοποιώντας και τον μηχανισμό του Δήμου, να μπει επικεφαλής μεγάλης συγκέντρωσης στο ΙΚΑ αύριο Παρασκευή και την Δευτέρα, για να αποτραπεί η μεταφορά του.
  • Να διοργανωθεί μεγάλη πάνδημη συγκέντρωση και πορεία στην κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ, με αίτημα να μην κλείσει το υποκατάστημα Ιλίου.

 Τέλος, απαιτούμε:
  • Την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου και ταυτόχρονα Υποδιοικητή του ΙΚΑ Διον. Πατσούρη, σαν φυσικού αυτουργού υλοποίησης της πολιτικής απόφασης Τρόικας-Κυβέρνησης για το κλείσιμο του ΙΚΑ.

 Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο, από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται σ’ αυτό, να αξιώσουν με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο την παραίτηση του κου Πατσούρη από το Δημοτικό Συμβούλιο σαν πολιτικά ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Ίλιον.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα τοποθετήθηκε για το θέμα του ΙΚΑ Ιλίου αναλύοντας την κατάσταση και ζήτησε από τον Δήμο να κάνει κάθε ενέργεια για την ανατροπή της απόφασης αυτής.

Ο Δήμαρχος, ξεκινώντας από τις γνωστές του ρήσεις περί… «μικροκομματικών και μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων που υποκινούν τους κατοίκους» (που το… «άφησε στην πάντα» μετά από τις διαμαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων που είχαν κατακλύσει την αίθουσα και όχι μόνον) δήλωσε ότι είναι μαζί με τους δημότες και ότι θα στηρίξει το ψήφισμά τους, εκτός από τις παραγράφους για τον κ. Πατσούρη. 
Μετά την όποια ένταση δημιουργήθηκε από τους κατοίκους σχετικά με τις ευθύνες που έχει ο Δήμος και καθένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης δήλωσαν ότι και αυτοί  θα παρευρίσκονται στη συγκέντρωση των κατοίκων την Παρασκευή και τη Δευτέρα έξω από το ΙΚΑ, προκειμένου να αποτρέψουν την μετακόμισή του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.